by Cameleon Media
15 Sep 2023

Tips beste productfoto voor webshop of Bol | Cameleon Media

5 Tips voor het maken van de beste productfoto

Een goede productfoto is essentieel voor het succes van je webshop of verkoop via platforms zoals Bol.com en Amazon. Het gaat niet alleen om het plaatje zelf; bewerking door een professional verhoogt je verkoopkansen aanzienlijk. We geven je 5 tips over het maken van de beste productfoto. Van de juiste voorbereiding en het focussen op details tot het spelen met perspectieven. Maak je productfoto’s onweerstaanbaar en verhoog daarmee je verkoopkansen!

1. Begin met een goede voorbereiding

Voordat je ook maar één productfoto maakt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Bedenk eerst wat je wilt uitstralen met je productfoto’s. Moet het luxe zijn of juist heel toegankelijk? Afhankelijk van je doelgroep en je product, maak je deze keuze. Een goede voorbereiding is echt het halve werk. Enkele tips om te overwegen zijn:

  • De juiste apparatuur: Investeren in een goede camera en belichting maakt het verschil.
  • Achtergronden: Kies voor een neutrale achtergrond zodat je product de ster is. Met een productfoto witte achtergrond kun je bijvoorbeeld allee kanten op.
  • Thematiek: Denk aan de sfeer die je wilt neerzetten. Moet het gezellig, zakelijk of juist heel speels zijn?
Productfotografie cameleon media

Je bent nu klaar voor het daadwerkelijke werk: de productfoto maken.

2. Productfoto maken: focus op details

Een goede productfoto maken zit ‘m vaak in de details. Scherpte, belichting en compositie zijn dan ook sleutelwoorden als het op productfotografie aankomt. Maar let ook op de kleinste details van het product zelf. Is het item stofvrij en ziet het er nieuw uit? Zorg ervoor dat alles piekfijn in orde is voordat je op de sluiterknop drukt.

Als je eenmaal een serie productfoto’s hebt, bekijk deze dan zorgvuldig. Zoom in, controleer op oneffenheden, en wees vooral kritisch. Dit is het moment om de productfoto te bewerken om imperfecties te verwijderen of bepaalde delen te accentueren.

3. Experimenteer met perspectieven

Ben je al een tijdje bezig met het maken van je productfoto’s maar heb je het gevoel dat er iets mist? Probeer dan eens te experimenteren met verschillende perspectieven en hoeken. Een uniek perspectief kan je productfoto maken of breken.

Overweeg bijvoorbeeld om je productfoto’s van bovenaf te nemen of juist vanuit een lager standpunt. Dit kan een totaal andere dynamiek aan je productfoto geven en het daardoor aantrekkelijker maken voor potentiële klanten.

4. De finishing touch met productfoto bewerken

Je hebt nu een set aan prachtige productfoto’s, maar je bent nog niet klaar. De laatste stap is het bewerken van je productfoto’s. Met de juiste bewerking kun je de kwaliteit van je productfoto’s aanzienlijk verhogen. Je kunt bijvoorbeeld de belichting aanpassen, kleuren corrigeren, en zelfs achtergronden verwijderen voor een professionelere uitstraling.

, Tips beste productfoto voor webshop of Bol | Cameleon Media

5. Amazon of Bol.com product foto’s laten bewerken

Wat de klant als eerste ziet, moet overtuigen. Daarom is het belangrijk om naast een prachtige productfoto ook directe en duidelijke informatie te bieden. En waar kan dat beter dan rechtstreeks op de productfoto zelf? Door essentiële details zoals afmetingen, materiaal of bijzondere kenmerken in de productfoto te integreren, bied je de klant in één oogopslag alle info die nodig is om een aankoopbeslissing te maken. Geen lange zoektochten meer in de productomschrijving; jouw Amazon of Bol.com product foto’s zeggen al genoeg.

Dit type productfoto bewerken is echt een vak apart. Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen informatief zijn en de esthetische waarde van de foto te behouden. Korte en bondige teksten werken vaak het beste. Het voorkomt dat de afbeelding te druk wordt, terwijl het toch de nodige informatie overbrengt. Denk aan een foto van een koffiezetapparaat met daarop de tekst “Inclusief timerfunctie” of een foto van een sportoutfit met “Ademend materiaal”. Simpel, maar effectief! Voor je webshop, Amazon of Bol.com product foto’s laten bewerken kun je bij Cameleon Media terecht.

Cameleon Media: je partner voor productfoto set bewerken

Nu je weet hoe je een goede productfoto kunt maken en bewerken, wil je natuurlijk het beste eindresultaat. Voor de finishing touch van je productfoto schakel je de designers van Cameleon Media in. We zijn namelijk gespecialiseerd in het bewerken van productfoto’s zonder achtergrond naar realistische situaties.

Wil je echt gaan voor topkwaliteit of heb je geen goede productafbeeldingen? Overweeg dan om tegen een extra vergoeding een productfoto set te laten maken door een professionele fotograaf via Cameleon Media. We zorgen er vervolgens voor dat je producten stralen, zowel op je eigen webshop als op platforms zoals Bol.com en Amazon. Ga voor de beste productfotografie en bewerking, en boost je online verkopen!

Related blogs

1 Sep 2023

Waarom productafbeeldingen op BOL goud waard zijn | Cameleon Media

Leer waarom hoogwaardige productafbeeldingen essentieel zijn voor je succes op Bol.com. Verhoog je klantenbereik en stimuleer je verkoop vandaag nog.

Lees meer
23 Oct 2023

Boost je verkoop op Bol met professionele productafbeeldingen | Cameleon Media

Verhoog je zichtbaarheid en verkoop op het Bol verkoopplatform. Ontdek het belang van professionele productafbeeldingen voor maximale impact.

Lees meer

Stuur ons een bericht

 
 
    Leave a comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    × WhatsApp