by Cameleon Media
25 Sep 2023

De kracht van een productbeschrijving: Boost je Bol en Amazon sales | Cameleon Media

Zet je Bol en Amazon listings kracht bij met een goede productbeschrijving

Wanneer je producten op platforms zoals Bol.com en Amazon verkoopt, is elke tekst en elk woordje van groot belang. De juiste productbeschrijving kan de verkoop maken of breken. Maar wist je dat de kracht van een goede productomschrijving veel verder gaat dan alleen overtuigende tekst? Duik mee in de wereld van keywords en ontdek hun magie!

Waarom een productbeschrijving zo belangrijk is

Naast het visuele aspect dat productafbeeldingen bieden, is een gedetailleerde productbeschrijving het tweede belangrijkste element op een productpagina. Het gaat er niet alleen om het informeren van de klant, maar ook om het overtuigen om de aankoopbeslissing te maken.

Een goede productomschrijving doet bovendien meer dan alleen uitleggen wat je verkoopt. Het trekt aandacht, wekt interesse op, en overtuigt potentiële kopers. Maar in de wereld van online marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon draait het allemaal om zichtbaarheid. Hier komen keywords om de hoek kijken, oftewel SEO zoekwoorden.

 • Zoekmachinevriendelijk: Google, maar ook interne zoekmachines van marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon, waarderen kwalitatieve content. Door je productbeschrijving te optimaliseren met relevante keywords, ben je beter zichtbaar voor potentiële klanten.
 • Klantgericht: Keywords in een productbeschrijving zorgen ervoor dat je klanten zich herkennen in het product. Het laat zien dat het product past bij wat zij zoeken.
 • Competitief voordeel: In een zee van gelijksoortige producten, kan jouw productomschrijving je onderscheiden van de rest. Goed gekozen keywords maken daarbij het verschil.
De kracht van een productbeschrijving, De kracht van een productbeschrijving: Boost je Bol en Amazon sales | Cameleon Media

Hoe kies je de juiste keywords voor een goede productbeschrijving

Het is niet genoeg om zomaar wat keywords in je productbeschrijving te stoppen. De kunst is om de juiste woorden te kiezen die écht resoneren met je publiek. Keywords zijn niet zomaar woorden die je in een tekst plakt. Ze moeten strategisch worden gekozen om een goede productbeschrijving te maken:

 • Research: Tools zoals Google’s Keyword Planner of specifieke tools voor Amazon en Bol.com kunnen je inzicht geven in welke termen klanten gebruiken.
 • Concurrentieanalyse: Begrijpen welke keywords je concurrenten gebruiken, helpen jou weer om je eigen strategie te bepalen.
 • Meten is weten: SEO en keyword optimalisatie zijn dynamische velden. Wat vandaag werkt, kan morgen veranderen. Blijf je resultaten monitoren en pas je strategie regelmatig aan.

Amazon vs. Bol.com: zijn er verschillen in productbeschrijvingen?

Zowel Amazon als Bol.com zijn gigantische marktplaatsen, maar dat betekent niet dat je productbeschrijvingen voor beide hetzelfde moet zijn. Hou rekening met culturele verschillen, taal en zoekgedrag. Het optimaliseren van je productbeschrijvingen voor elk platform zorgt voor de beste resultaten.

Laten we eens kijken naar enkele van die verschillen. Om te beginnen is er het aspect van taal en cultuur. Lokale uitdrukkingen of terminologie die in Nederland populair zijn, kunnen bijvoorbeeld niet zo relevant zijn voor een wereldwijd publiek op Amazon. Denk aan typisch Nederlandse producten of bepaalde feestdagen. Aan de andere kant kunnen specifieke Engelse termen op Amazon mogelijk beter presteren dan hun Nederlandse tegenhangers, puur vanwege het internationale karakter van de site.

De kracht van een productbeschrijving, De kracht van een productbeschrijving: Boost je Bol en Amazon sales | Cameleon Media

Verder kunnen de algoritmes die deze marktplaatsen gebruiken variëren in hoe ze productlistings rangschikken. Terwijl beide marktplaatsen het belang inzien van relevante keywords in een productbeschrijving, kunnen de nuances in hun ranking factoren verschillen. Het is daarom essentieel om op de hoogte te blijven van updates en je strategie hierop aan te passen om de zichtbaarheid van je producten op beide platformen te optimaliseren.

Optimaliseren voor mobiel: een echte game-changer

Steeds meer aankopen worden gedaan via smartphones en tablets. Dit betekent dat je productbeschrijving niet alleen geoptimaliseerd moet zijn voor zoekmachines, maar ook voor mobiele apparaten.

 • Kort en bondig: Mobiele gebruikers willen snel de informatie die ze nodig hebben. Zorg voor een heldere, bondige productomschrijving die toch alle essentiële keywords bevat.
 • Leesbaarheid: Grote blokken tekst zijn intimiderend op een klein scherm. Maak gebruik van bullet points, korte paragrafen en opvallende koppen.
 • Relevantie boven alles: Mobiele shoppers nemen vaak snelle beslissingen. Door de meest relevante informatie (en keywords) vooraan te plaatsen, houd je de aandacht vast.

Productbeschrijving laten maken: de sleutel tot succes

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met je productbeschrijvingen, maar als je echt het onderste uit de kan wilt halen, overweeg dan professionele hulp. Bij Cameleon Media kun je niet alleen terecht om overtuigende productafbeeldingen te laten maken, maar ook voor het opstellen van een killer productomschrijving.

Denk aan een alles-in-1 Boost pakket: een prachtige productfoto set en overtuigende teksten die volledig geoptimaliseerd zijn voor de beste zoekresultaten op Bol.com en Amazon. Omdat zowel de productfoto als de productbeschrijving optimaal moeten zijn om echt op te vallen en je verkoop te boosten!

Productbeschrijving laten maken is dan ook de sleutel tot je online succes. Vraag meer informatie aan bij Cameleon Media om een krachtige SEO productbeschrijving te laten maken en boost je verkopen!

Related blogs

6 Mar 2024

Waar starten met spullen verkopen op Amazon Nederland

Hoe spullen verkopen op Amazon Nederland? Droom je ervan om je producten te verkopen op een van 's…

Lees meer
16 Apr 2024

Waarom marketplaces uitbesteden? 5 redenen

Waarom marketplaces uitbesteden een slimme zet is Ben je er klaar voor om je online verkoop naar een…

Lees meer

Stuur ons een bericht

 
 
  Leave a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  × WhatsApp