by Cameleon Media
4 Apr 2024

Hoe starten met spullen verkopen op Bol.com?

Starten met spullen verkopen op Bol.com


Wil je starten met spullen verkopen op bol.com of je verkopen naar een hoger niveau tillen? Fantastisch! Bol.com is niet alleen een van de grootste online verkoop sites in Nederland, maar ook een uitstekende plek om jouw producten in de kijker te zetten. Het sleutelwoord hier is ‘in de kijker’. Want hoe zorg je ervoor dat jouw producten opvallen tussen de duizenden anderen? Eén woord: productafbeeldingen. En niet zomaar afbeeldingen, maar zorgvuldig bewerkte foto’s die jouw producten laten schitteren.

Spullen verkopen via bol.com: een visueel avontuur


Goede productafbeeldingen zijn je beste vriend wanneer je succes wilt boeken met spullen verkopen via bol.com. Denk aan een zaklamp op zonnecellen; je wilt niet alleen dat klanten de zaklamp zien, maar ook dat ze begrijpen waarom deze zaklamp beter is dan de rest. Hoe? Door productfoto’s te gebruiken waarop tekst en aantekeningen staan die de unieke kenmerken van het product benadrukken. Het is als een stille verkoper die 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je werkt. En dat is hoe je start met spullen verkopen via bol.com.

spullen verkopen op bol.com, Hoe starten met spullen verkopen op Bol.com?


Welke spullen verkopen goed op bol.com?


Bij het spullen verkopen op bol.com, is het belangrijk om te weten welke producten goed verkopen. Maar nog belangrijker is hoe je deze producten presenteert. Goede productafbeeldingen maken hierbij het verschil. Stel je voor dat je unieke keukenhulpjes verkoopt. Door heldere, aantrekkelijke foto’s te gebruiken met aantekeningen die de unieke eigenschappen benadrukken, zoals een spatel die ook als flesopener dient, trek je de aandacht van kopers. Dit geldt voor vrijwel elke categorie op bol.com – van elektronica tot aan huisdecoratie. Het is de presentatie die telt. En vergeet niet, innovatieve gadgets, duurzame producten en items die een specifieke behoefte vervullen, doen het vaak goed. Laat via jouw productfoto’s zien hoe jouw artikel inspeelt op deze trends en behoeftes.

Creëer aantrekkelijke productafbeeldingen


Het is niet alleen de kwaliteit van je productafbeeldingen die telt, maar ook de creativiteit. Een foto van een koffiezetapparaat op een witte achtergrond is prima, maar wat als je daar creatieve elementen aan toevoegt? Teksten die de snelheid van het zetten benadrukken of een afbeelding van de koffie in verschillende kopjes om de veelzijdigheid aan te geven. Deze bewerkte productafbeeldingen vertellen een verhaal en maken het makkelijker voor klanten om zich het product in hun leven voor te stellen. Denk ook aan seizoensgebonden aanpassingen of thema’s die je kunt integreren in je afbeeldingen om zo nog meer op te vallen. Een kerstthema voor je koffiezetapparaat in december of een zomervibe voor tuinartikelen kan net dat extra zetje geven.

Productbeschrijvingen die verkopen

Naast de afbeeldingen is een goede productbeschrijving met voldoende SEO keywords erin verwerkt onmisbaar. Een beschrijving die niet alleen de specificaties opsomt, maar ook vertelt waarom iemand jouw product nodig heeft. Combineer dit met je fantastische productafbeeldingen, en je hebt een winnende combinatie die klanten over de streep trekt. Laat in je beschrijvingen ook zien hoe jouw product het dagelijks leven van de klant makkelijker, leuker of beter maakt. Speel in op emoties met verhalen of scenario’s waarin de klant zichzelf met jouw product ziet. Dit verhoogt niet alleen de kans op een verkoop, maar bouwt ook een band op met je publiek.


6 Succesvolle tips voor spullen verkopen op bol.com

Om succesvol te zijn bij spullen verkopen op bol.com, is er net nog iets meer nodig dan alleen geweldige productfoto’s en productbeschrijvingen. We geven je nog 6 tips mee die je als verkoper moet overwegen bij online spullen verkopen op verkoopplatforms als Bol.com.  

 • Ken je concurrentie: Bekijk wat anderen aanbieden. Dit helpt je om je producten beter te positioneren en eventueel je aanbod aan te passen.
 • Optimaliseer voor zoekmachines: Gebruik relevante zoekwoorden in je producttitels en beschrijvingen om beter gevonden te worden.
 • Bied competitieve prijzen: Zorg ervoor dat je prijzen concurrerend zijn zonder in te boeten aan winstgevendheid.
 • Uitstekende klantenservice: Snelle en vriendelijke reacties op vragen en problemen maken het verschil.
 • Vraag om beoordelingen: Tevreden klanten om een beoordeling vragen verhoogt je zichtbaarheid en geloofwaardigheid.
 • Analyseer je verkoopgegevens: Gebruik bol.com’s analytics tools om je verkopen te analyseren en je strategie waar nodig bij te sturen.

Deze zes tips, in combinatie met de kracht van aantrekkelijke productpresentaties, helpen je verkopen op bol.com significant te verbeteren.


Spullen verkopen op bol.com met Cameleon Media

Nu weet je dat succesvol spullen verkopen op bol.com niet alleen gaat om wat je verkoopt, maar vooral hoe je het presenteert. En daar kan Cameleon Media je fantastisch bij helpen. Wij zijn experts in beeldbewerking van productafbeeldingen, zodat jouw aanbod eruit springt. Door je bol marketing uit te besteden aan Cameleon Media, kun je zien hoe je verkopen stijgen. Wij zorgen ervoor dat jouw producten niet alleen gezien worden op de Nederlandse marketplaces, maar dat ze onweerstaanbaar worden voor jouw potentiële klanten.

Samen zorgen we ervoor dat jouw spullen verkopen op bol.com niet alleen een droom is, maar realiteit wordt. Neem gerust contact op met het team van Cameleon Media.


Related blogs

20 Mar 2024

Hoe verkoop je op Bol com?

Hoe verkoop je op Bol com succesvol je producten? Heb je er ooit van gedroomd om je producten…

Lees meer
15 Sep 2023

Tips beste productfoto voor webshop of Bol | Cameleon Media

Ontdek handige tips voor het maken van de perfecte productfoto voor je webshop of platforms als Bol.com en Amazon. Verbeter je verkoop vandaag nog!

Lees meer

Stuur ons een bericht

 
 
  Leave a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  × WhatsApp